Приетите промени в НК до голяма степен решават проблема с насилието, смята лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. В четвъртък с пълно единодушие депутатите окончателно гласуваха по-строги мерки за борбата срещу домашното насилие. Вносител на проекта е председателят на парламента Цвета Караянчева.

"Още, когато се повдигна темата за Истанбулската конвенция, ние казахме, че темата за домашното насилие срещу жени и деца е много важна, но не е добре урегулирана в българското законодателство. Радвам се, че накрая и управляващите узряха и внесоха този законопроект и затова той беше приет с пълно мнозинство, защото наистина мерките са сериозни и аз мисля, че много трудно някой насилник би се спасил от силата на закона. С промените до голяма степен е решен проблемът с насилието. Основата е поставена", каза в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

В концепцията на Каракачанов няма нищо концептуално - такова е мнението на Марешки за концепцията на вицепремиера Красимир Каракачанов за етническите малцинства у нас.

,,Той е вицепремиер от две години и тази концепция досега е трябвало да я развие, а не тепърва да я представя'', обясни Марешки. И добави: ,,Ако на всеки 24 часа беше събарял по 20 незаконни къщи през тези две години, сега нямаше да има проблеми. Просто няма право да прави концепции две години след началото на мандата си''.

Разграничението на тези избори ще бъде кой е направил нещо добро за българите и с какви очи излиза пред очите на българите, за да иска тяхната подкрепа, каза депутатът.

Марешки потвърди създаването на новата коалиция, наречена "ВОЛЯ - българските родолюбци". В нея влизат освен партията на Марешки, също така Народна партия " Свобода и достойнство", Обединена Социалдемокрация, Земеделски съюз "Александър Стамболийски" на Спас Панчев, който напусна редици на ПГ на червените като коалиционен партньор. ". Аз ще бъда водач на листата", съобщи Веселин Марешки.