Председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова отиде днес в МВР, за да предостави документи за подслушване и сигнали, постъпили в гражданската платформа. Срещата й с вътрешния министър Бойко Рашков беше обявена за 12:00 часа, но беше отложена за по-късно заради продължаващото заседание на Министерския съвет, предаде БТА.

"Ще предоставим документите, с които разполагаме, и от които става ясно, че офисът на "Изправи се.БГ" е подслушван в продължение на месеци", каза Манолова пред журналисти на влизане в сградата, след като още вчера анонсира тази информация.

"Едната преписка е по чл. 95 - подготовка за участие в преврат, въоръжено въстание, бунт, която се оказва, че и в момента е активна, т.е. лицата може и в момента да са подслушвани или във всеки един момент могат да бъдат "закачени", добави тя.

Манолова посочи, че другата активна и в момента преписка е по отношение на един от активистите на "Изправи се.БГ", който е и председател на партия "Волт" - Настимир Ананиев.

Вчера от гражданската платформа съобщиха само за една активна преписка - тази срещу него. Манолова отново посочи, че първите разрешения за подслушване на хора от "Изправи се" са от 17 август 2020 г.

"Ще представим всички тези документи, с които разполагаме, на Бойко Рашков. Той вече обяви, че е разпоредил проверки и в службите, които прилагат СРС-та. Ще се информираме и за хода на тези проверки", каза още Манолова.

Освен това носим и други сигнали, които постъпват в гражданската платформа "Изправи се. БГ", съобщи тя. Единият от тях е за купуване на гласове в Софийска област и за разпъван чадър и съдействие на ръководители на различни нива от МВР.

"Носим и сигнал за упражнен натиск от областен управител върху управител на болница за това кой да спечели определена обществена поръчка", добави тя и уточни, че става въпрос за ремонта на родилното отделение във Врачанската болница.

Манолова посочи, че носят и сигнал за заплаха за убийство на първия избран кмет от "Изправи се.БГ" - на с. Славовица, която тази нощ пресякла опит за разтоварване на огромни количества боклук в нерегламентирано сметище.