"Борисов с нова сила посяга към властта, проследявайки цялото му поведение през последните седмици. Нашата парламентарна група, на "Изправи се БГ! Ние идваме!", ще бъде гарант, че няма да има реванш на ГЕРБ и ДПС." Това заяви председателят на партията Мая Манолова, след като регистрира листа за парламентарния вот в ЦИК.

Тя сподели мнение, че опитите за реставрация на стария модел се активизират.

"Слоганът "Мутри вън" е по-актуален от всякога. Мутрите се готвят за реванш", подчерта Манолова и допълни, че високата цена на тока е по вина на мутрите в енергетиката.

"Има нужда от реформи, които ние сме готови да предложим и отстояваме с нашите експерти", коментира лидерът на ИБГНИ, като се обяви за социална подкрепа за всяко домакинство заради увеличението на цените на тока, парното, природния газ и водата.

Тя настоява от 1 ноември бизнесът да бъде компенсиран за разликата в цената на тока над 120 лв. - прогнозната пазарна цена на КЕВР за този регулаторен период.

"Хората се убедиха, че сме важни и полезни в парламента. Ние не правим компромиси с демокрацията и с желанието мутрите да бъдат изринати от властта", каза още Манолова и допълни, че е в непрекъсната комуникация с "Продължаваме промяната" и с "Демократична България" за споразумение за мнозинство в следващия парламент.