Състав на Разградския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура и взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" на обвиняемия за държане и разпространение на наркотични вещества в особено големи размери Шериф Ш, който бе заловен с 11,400 кг таблетки екстази.  Това престъпление се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Шериф Ш. бе задържан по време на специализирана операция по противодействието на наркоразпространението, осъществена от Областна дирекция на МВР в Разград под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура, в момент на сделка.

При обиск и претърсвания на девет места в района - в различни местности на открито, в гробищния парк и в помещения, са били намерени и иззети укрити в тайници 30 000 таблетки, чието тегло е 11 кг и 400 грама. Всяка от таблетките била белязана с надпис на латиница "Porshe". Полевият тест на откритите наркотици реагирал на амфетамини.

Шериф е осъждан три пъти, но е реабилитиран.

Определението на Разградския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.