Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова призова за оставката на премиера Бойко Борисов утре, ден преди изслушването в Европарламента на доклада за корупцията в България. Манолова е в Кюстендил за Празника на плодородието в града.

България само имитира борба с корупцията и това се знае добре от евроинституциите и в европарламента, каза Манолова, съобщи БНР. 

"Унищожителна критика от европейските институции, два доклада с критичен тон, който никога не сме получавали и на Eвропейската комисия, и на парламентарна комисия по върховенство на правото и граждански права, показват, че България само имитира борба с корупцията, няма съдебна реформа, че са пряко застрашени правата на българските граждани, че медиите са под чехъл".

Тя направи нещо като прогноза и даде съвет към премиера Борисов за очакваната от протестиращите и неодобряващите управлението му българи оставка.

"Това, което трябва да се случи в резултат на протестите, е той да бъде изгонен изобщо от управлението на България. Досега протестите го изгониха от София, сега трябва да бъде изгонен и от управлението на страната. Очаквам, че той ще се опита да запази поне част от достойнството си, като подаде оставка. Би могъл да го направи във всеки един ден и би било подходящо например утре, ден преди изслушването в европейският парламент за корупцията в България".