Лидерът на гражданската платформа "Изправи се.бг" Мая Манолова обяви, че от утре тръгва из страната, за да събира гражданското недоволство срещу модела Борисов. 

"В момента не правя партия, не се занимавам с партийно строителство, но от утре тръгваме из България - първо в Пловдив, след това - Русе, Шумен, Бургас", разясни Манолова пред bTV.

На въпрос обаче дали тя ще свали модела Борисов чрез партия, бившият омбудсман не отговори точно, но каза: "Броят на недоволните срещу модела Борисов ще се увеличава, на хората, ограбени и забравени от властта, до които парите на Борисов и кабинета му не стигнаха. Ще сме първа политическа сила". 

Манолова организира протест в неделя и поиска властта и днес бе отново категорична, че моделът Борисов е изкарал хората под неговите прозорци.

"Сега тръгвам из страната, за да чуя хората и да кажем, че мерките по време на коронавируса не стигат до обикновения човек, че Борисов пилее парите на данъкоплатците, за да ги раздава на приближените си хора", каза още Манолова.

А решението как тя ще участва на идващите избори за парламент щяло да се вземе с гражданите след обиколката й из страната.

"Това е проект на българските граждани, опонентът е народът, те са новият политически субект с претенция да стане нова политическа сила", каза още Мая Манолова. А моделът на нейната бъдеща партия бил - "всички срещу едноличната власт на Борисов".

Тя се върна на кризата в момента и каза, че "приятелите на премиера - олигарсите ще бъдат още по-богати след нея". За да подпомогне обикновения човек, самата Манолова имала план - 19 мерки за 19 месеца. 

Мая Манолова коментира и личните си отношения с Бойко Борисов и неговите думи, че тя му се е молила да стане омбудсман. "Това е паник атака и посттравматично разстройство в резултат на коронавируса и в резултат на изолацията, защото премиерът беше изолиран с министрите Николай Нанков и Владислав Горанов в джипа си", каза тя. 

А след това Манолова каза, че самият Борисов я молил да не се кандидатира за кмет на София срещу Йорданка Фандъкова, защото знаел, че ще загуби изборите.

"Те загубиха изборите, но изсипаха милиони и впрегнаха целия подземен свят за тази цел", категорична бе тя и наблегна на факта, че за разлика от премиера не е била охрана на Тодор Живков и не е играла на карти с петролни босове.