Правителството определи Малина Крумова за председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата". Това реши Министерски съвет на днешното си заседание.

Новата агенция бе официално създадена от Министерския съвет в края на януари. Идеята за нейното съществуване дойде след тежката катастрофа с автобус край Своге миналото лято.

Малина Крумова бе зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, а от миналата година именно тя работи по създаването на новата държавна структура.

Малина Крумова започва да работи по проекти и програми от 1998 г. От 2007 г. е експерт в Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда" към Министерството на околната среда и водите. През 2009 г. е назначена за директор на дирекция и ръководител на тази оперативна програма. В периода от 13 март 2013 г. до 29 май 2013 г. е назначена за заместник-министър на околната среда и водите в правителството с министър-председател Марин Райков. От ноември 2014 г. участва в координацията на Европейските структурни и инвестиционни фондове, както и в групата на високо равнище на Европейската комисия за опростяване на кохезионната политика. Ръководи дирекция "Централно координационно звено" до януари 2017 г., когато е назначена за служебен заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове. На 9 май 2017 г. е назначена за заместник- министър на регионалното развитие и благоустройството. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".