Лидерът на БСП в Харманли Михаил Лисков, който е и бивш кмет на града потвърди категорично, че на 17 август е имало пътен инцидент с бащата на президента Румен Радев. Пред Faktor. bg Лисков обясни, че случайно попаднал на мястото на катастрофата.

" Никой не ми се е обаждал за инцидента. Него ден майка ми беше на смъртно легло. Прибирах се към дома си, това е обичайният ми път. Тогава видях бай Георги, познавам го още преди Радев да стане президент. Беше на кръговото с двама полицаи. Отидох при него, за да разбера какво става, той е на възраст. Случайно е станал инцидентът. Постоях докато полицаите си вършеха работата и после си тръгнах", твърди Лисков. Той обаче е категоричен, че не е оказвал на МВР никакъв натиск, за да се потули случаят. "Как, в качеството на какъв ще оказвам натиск? Ако един гражданин като мен може да окаже натиск на полицай..., то вие ме правите сериозен фактор. Това са абсолютни глупости", обяснява Лисков. Той твърди, че не е разбрал кой е виновен за инцидента. Бащата на Радев му обяснил, че като влезнал в кръговото чул удар и спрял веднага. После Лисков разговарял с полицая, след като се върнал от болницата, дали инвалидът е пострадал, но разбрал, че няма проблеми.

"Питах бай Георги, дали може да си премести колата, след стреса. Той ми каза, че ще се оправи. Казах му: "Добре бай Георги". Чао, чао и си тръгнах. Два часа по-късно майка ми почина, днес и правя девет дена, а трябва да се занимавам с глупости. Някой болен мозък, се чуди каква глупост да измисли и да отклони вниманието на българския народ", добавя раздразнен Лисков.

Той няма представа, защо МВР е мълчало за инцидента. Според него полицаите са снемали обяснения от участниците в катастрофата, съставили са акт, но няма представа каква е процедурата за оповестяване на инцидента.

"Кажете, защо осем дни по-късно излиза в медиите информацията за случая. Как са изтекли записите от мястото на инцидента, и аз се питам как са стигнали до медиите сега", казва пред Faktor.bg лидерът на БСП в Харманли.

Днес Breaking.bg публикува информация за инцидента, а по-късно в социалната мрежа се появи и автентичен клип от мястото на катастрофата. Жертвата на пътния инцидент Стефчо Тодоров не иска да говори за случая, отказал е да се жалва и в полицията. От МВР разследват инцидента, но все още няма категорична информация защо и кой се е опитал да потули скандала с бащата на държавния глава. Румен Радев също отказа да коментира случая.

За това пътнотранспортно произшествие, в прокуратурата в Харманли не е докладвана каквато и да е информация. За инцидента прокуратурата разбира едва днес и то само от медиите. Това заяви пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По думите й нито е сигнализирано за пътнотранспортно произшествие, нито са докладвани материали за подобен инцидент. "След като се публикуваха различни материали в електронни медии, главният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура Хасково незабавна проверка", посочи тя.