Кабинетът ще подаде оставка, когато бъдем принудени да направим компромис, на който не сме склонни, и не можем да движим реформите, които сме обещали. Това обясни началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова пред "Нова телевизия".

"Все още имаме възможност да стъпваме напред", посочи Бориславова.

Тя обясни, че не е чула причини от лидера на ИТН Слави Трифонов защо се изтеглят министри от кабинета.

"Ние се обявяваме против корупцията и за нас това е водещото начало. Всеки, който иска да стане част от правителството, или да остане в него, трябва да застане зад тази принципна позиция с действия. Някои министри от "Има такъв народ" не са готови да отстояват тези принципи", коментира Бориславова.

Според нея, партията "Има такъв народ" е саботирала през цялото време всяка една стъпка, свързана с контрола и съдебната реформа. "Този коалиционен партньор поставя това условие да бъде реформирана КПКОНПИ, при което да има право на вето при извършване на разследвания и стигане на реални резултати", отбеляза тя.

Бориславова каза, че ще бъде разпространена информация как се изразходват 9 милиарда лева, и ще се види, че това е ставало абсолютно прозрачно, с постановление на Министерския съвет.