Свидетели сме на водевил с оставките, който не е интересен на хората. Играта с оставките не е първата - имаше оставка на министъра на енергетиката, на социалната политика. Поискани и не дадени от парламента. В този смисъл преговорите в коалицията не са преговори, а договорки. Това обяви социалистът Крум Зарков пред Нова тв.

"Управлението е изчерпано и без идея какво иска да направи. Когато се промени министър, какво ще стане? Ще има ли промяна при възлагането на обществените поръчки? Оставките са просто спасителен пояс", добави Зарков.

"В понеделник ще се обсъждат оставките на министрите и цялостните приоритети на управлението. Европредседателството ангажира голяма част от приоритетите - не става въпрос за промяна на програмата, не промяна на целите. Право на премиера е да предлага рокади", каза Тома Биков от ГЕРБ.

"Тепърва ще се определят нови приоритети? Това звучи странно. Кабинетът "Борисов 3" е като бауново движение. Кабинетът представлява коалиция с коалиция... Когато премиерът се върне от там, където избяга, но той така прави - бяга, когато има политическа криза, ще видим какво ще стане. Най-голямата партия говори с мантри и заклинания, а опозицията говори с популистко левичарски патос. Как ще ходи БСП при хората? Това е банално. Така се прави, когато имаш безпомощност да се справи партията с дадена ситуация. Трябва да се мисли за промяна на формулата на управление, за да бъде спасена демокрацията у нас", коментира Велислава Кръстева от ДПС.

Пламен Христов от партия ВОЛЯ пък каза, че трябва да се научим да поемаме политическа отговорност. "Политическата отговорност няма нищо общо с фактическата, визирам катастрофата край Своге. В този смисъл оставките на министрите са нещо нормално. Трябваше също така военният министър Каракачанов да подаде оставка, след като падна военният хеликоптер", каза той.