КРИБ не смята, че Александър Манолев трябва да се оттегли от номинацията за министър на транспорта. Това става ясно от открито писмо на бизнес-организацията до премиера Бойко Борисов.

В подписаното писмо от Евгений Иванов, изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КРИБ, се казва още, че Манолев има "изключителна експертна подготовка" и се настоява правителството да не се поддава на натиск от "съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията". Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия, коментират още от КРИБ.

Ето и пълния текст на писмото на КРИБ до премиера Борисов:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Бихме желали да изразим нашата подкрепа за действащия заместник-министър на икономиката г-н Александър Манолев.

В досегашната ни съвместна работа с него в качеството му на заместник-министър на икономиката имаме постигнати много добри резултати, които се дължат на изключителната му експертна подготовка, включително и в елитни европейски учебни заведения, познанията му на европейския и световен опит и отзивчивостта му в работата с бизнеса, който представляваме.

Убедени сме, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, предвид на всичко, изложено по-горе.

Затова не считаме, че трябва да се подавате на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията, а даже напротив - някои дори имат устойчив тренд в миналото, свързан с фалити и безвъзвратни загуби на позиции както у нас, така и в чужбина.

Както поемането на политическа отговорност е важен елемент от политиката, така и отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част от инструментариума на всяка голяма и уважавана партия.