Нов скандал избухна в редиците на "Обединени патриоти" след близо месец затишие. Главни герои пак станаха лидерите на НФСБ и на "Атака" - Валери Симеонов и Волен Сидеров. Двамата се скараха заради мнението на бившия вицепремиер за партийния вестник на Сидеров.

Симеонов миналата седмица нарече вестник "Атака" "парцал" в предаването на Георги Коритаров по телевизия "Европа". Днес във вестника пък на първа страница отговарят, че благодарение на "Атака" Валери Симеонов е станал депутат и вицепремиер, а статията е озаглавена "Валери, ако не беше Волен и този парцал, щеше да си останеш неизвестен бургаски кабелджия". В статията пише: "Валери, този "парцал" те изстреля от Бургас в парламента". Авторите, подписали се като "Пасквилчици", обясняват, че Симеонов ги е обидил "изключително грозно", но не искат неговото извинение, защото видели как се извинил на майките на деца с увреждания.

Макар в началото на януари Сидеров и Симеонов да седнаха един до друг в пленарната зала и да изглеждаше така, че вече са изгладили нещата, сега между тях явно отново има напрежение.

Днес случаят бе коментиран в парламента от Валери Симеонов. Той заяви, че "това е последователна политика на неоснователни нападки" от страна на "Атака" към коалиционните й партньори. И епизодът е пореден. "Недейте ме сваля на това ниво. Не ме обиждайте", каза още Симеонов. "Нека си казват, каквото си искат", допълни той.

"Да се твърди, че Валери Симеонов дължи политическата си кариера на "Атака", е все едно кравата да суче от телето", коментира случая зам.-шефът на групата на НФСБ Валентин Касабов пред журналисти в парламента. И допълни, че "това е абсурдно".

"Началото беше 2004 г. - някъде там, когато дойде Волен Сидеров в "Скат" и на първата година започна да прави партия. Да питам колеги, журналисти, по-младите и по-старите могат ли да направят партия без знанието на собственика, без парите на собственика, без помощта на телевизия "Скат", попита Касабов. По думите му "Атака" била отрочето на телевизия "Скат" на Валери Сименов.

"Няма да коментирам тази малотиражка", каза пък самият Валери Сименов.

Малко по-късно в кулоарите на парламента случая коментира и депутатът от "Атака" Николай Александров. На въпрос дали партията му ще поиска извинение от Симеонов, той каза: "Ако един път поискаш нещо от някого и той не ти го е дал - не става ли вече рецидив? Какъв е смисълът?"

"Мога да предположа, че "Пасквилчици" са екипът на вестника. Не е приятно някой да обижда труда ви. Когато се появи някой и го направи, най-вероятно във вас възникват едни такива емоции, които би трябвало професионализмът да потисне. По тази причина мисля, че те са се отнесли чисто професионално. По начина, по който са били наречени, така са се обрисували", коментира още Александров.