"Доколкото разбирам, много е вероятно изборите да бъдат на 11 юли. Тогава е финалът на европейското първенство по футбол". За това съвпадение алармира шефът на БНТ Емил Кошлуков на профила си във Фейсбук.

И продължи:

"БНТ е закупила правата за излъчването му срещу значителна сума. Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал, полуфинали и т.н. На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност. И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала. Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-и", предлага Кошлуков.

"Разбира се, БНТ ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, просто молим да помислят и за нашите, на телевизията и феновете, аргументи", завършва шефът на обществената медия.

По-рано днес, веднага след като председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова върна третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, президентът Румен Радев обяви, че следващата седмица разпуска 45-ото Народно събрание, а като най-вероятна дата за насрочване на извънредни избори се очертава 11 юли.