Това попита народният представител от „БСП за България” Александър Симов по БНР, съобщи пресцентърът на партията.

По думите му премиерът не може да хвърля просто така информация в пространството. „Ние тук сме свикнали Борисов да говори всякакви неща, без да ги премисля и никой да не се впечатлява от това”, каза Симов.

Той коментира модела на ГЕРБ за управление на държавата. „Аз съм избран от Кърджали и знам какво представлява моделът Цвета Караянчева там – моделът, който ГЕРБ градят навсякъде, модел на роднинските връзки. Затова аз гласувах против тя да заеме мястото на председателя на НС Димитър Главчев”, обясни народният представител от левицата.

Александър Симов каза, че по време на провелия се в събота Национален съвет на БСП, Корнелия Нинова е получила мандат да подпише като съвносител допълнението в Конституцията по повод приватизацията в България, а парламентарната група на „БСП за България” няма да подкрепи предложението на ГЕРБ.

„Защото може да се окаже, че всичко това се прави от ГЕРБ, за да се разследва приватизацията само на Техноимпекс и срещу председателя на БСП. Затова лидерът на опозицията ще подпише, за да не бъде обвинявана после, че се прикрива”, обясни Александър Симов.

По повод темата за искания вот на недоверие от БСП, Александър Симов каза, че именно корупцията няма да отпадне от дневния ред на обществото.

„Тази тема интересува най-много хората. До този извод съм стигнал от разговорите с хората, които непрекъснато водя. Още повече, и филмът на Елена Йончева показва как лесно се преминава границата ни с Турция, което навежда на мисълта, че тя не е строена както трябва, а за нея са платени милиони”, посочи Симов.