Това коментира икономическият министър Емил Караниколов пред bTV, който обобщи корупционна схема, която се е случила в оперативната програма конкурентоспособност.

Той коментира, че преди около три седмици ДАНС и прокуратурата са задържали служител на оперативната програма, срещу когото имало подадени неофициални сигнали от редица фирми.

„Много подадоха сигнали, но не искаха да го направят писмено. Само една фирма се съгласи да помогне”, поясни Караниколов. По думите му въпросният служител е искал пари от фирмите, като им е обещавал в замяна да се класират за програмата.

„Получихме един сигнал, сега имаме втори. Така се бори корупцията, но всички трябва да помагаме”.

Министърът отказа да даде повече подробности за случая.

Караниколов коментира и предложението на ГЕРБ да се увеличи давността за разследване на приватизационните сделки.

„Нека има ревизия на прехода. Всички ревизии, които могат да се извършат, е добре да се извършат. Обществото трябва да знае как е вървял процесът на раздържавяване”, смята Караниколов.

По думите му сделките, които подлежат на проверка, не са само на държавно ниво, а трябва да се проверят и тези в общините.

„В агенцията за приватизацията има над 7000 сделки”, поясни той. Според него от ревизиите ще има ефект, защото така ще станат ясни много данни, които към момента са недостъпни.