"Оставаме вече с впечатление, че някой умишлено саботира приемането на актуализацията на бюджета", заяви пред медиите в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея това протакане цял ден с почивки, с извънредни заседания е излишна загуба на време. Соцлидерката коментира, че има как от 1 октомври да се направи преизчисление на пенсиите и да се изплащат по 120 лева на пенсионерите на месец до края на годината.

И двете мерки са възможни, няма да взривят бюджета, заяви соцлидерката. Цял ден сме смятали числата, разговаряхме и с министъра на финансите, има възможност за по-високи приходи от ДДС, от данъци и от акцизи, които не са отбелязани в актуализацията на бюджета от служебния кабинет, посочи тя.

"И изобщо да не ни излизат с приказките, че трябва да вземат от едни, за да дадат на пенсионерите. Това бяха бойковоборисовски похвати - противопоставяй различни съсловия и ги управлявай", коментира Нинова. Тя апелира за спокойствие, разум и отговорност.

"Ако продължават така, особено партиите на протеста, не просто ще взривят бюджета, няма да има актуализация и тогава да се сърдят на себе си, но ние няма да позволим отговорността да се прехвърля на БСП", добави Нинова. "Големият бюджет ще е по-голяма катастрофа от бюджета на държавното обществено осигуряване /ДОО/, прогнозира още лидерът на БСП.