"Днес е 1 май, Ден на труда, празник на хората, които с ръце, ум и сърце произвеждат, създават, творят и движат напред нашето общество. Днес обаче хората на труда са онеправдани, потиснати от бедности, несправедливост. Кризата ще засегне най-тежко активно работещите, малкия и среден бизнес, дребните земеделци, младите семейства, хората на културата и духовността." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод днешния празник.

Тя добави, че сега хората на труда имат повече от всякога нужда от подкрепа и действия. "Сега трябва да защитим работните им места и доходи. Ние, българските социалисти, заставаме до тях и ще отстояваме докрай правата им. Благодарим на лекари и медицински сестри, на полицаи и учители, на всички, които в този момент са на първа линия, за да гарантират нашето здраве, сигурност и образование за децата ни", каза още Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че заради карантината днес не може да се проведе традиционният първомайски митинг-шествие: "Но хората на труда днес сме заедно, солидарни, защото имаме обща кауза - грижата за народа, борбата с бедността и неравенствата, борбата за работа и достойни доходи, за справедливост и равни права."

"Бъдете здрави и с вяра в собствените си възможности и в силата ни като народ. Честит 1-ви май!", пожела лидерът на БСП.

Партията отбелязва тази година нетрадиционно 1 май - Денят на труда и работническата солидарност, празник на вестник "Дума" и левия печат, с интернет кампанията "Работа и доходи". Тя ще се проведе в цялата страна, съвместно с Младежкото обединение на БСП. Кампанията ще протече в интернет и в социалните мрежи. Ще се включат Националният съвет на БСП, народните представители, всички структури на БСП от цялата страна и всеки, който счита, че 1 май е ден за празник, но и ден за протест.

С качване на своя снимка или снимка от предишно първомайско шествие и послание всеки може да изрази позиция в защита на сигурни доходи, солидарност и социална справедливост или протест срещу нарушаването на човешките и трудовите права. Споделете ваша лична история, свързана с работата и доходите ви. Също може да станете съпричастни към кампанията, като сложите логото на кампанията на страницата си във Фейсбук.

#РаботаиДоходи