Да се поеме отговорност за случая с кипърската застрахователна компания не само чрез оставката на Ралица Агайн - трябва и политическа. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание след внасяне на искането за извънредно заседание.

Според нея правосъдният министър Цецка Цачева дължи своята оставка заради срива на Търговския регистър, а само освобождаването на Ралица Агайн заради фалита на "Олимпик" не е достатъчно, а трябва да се поеме и политическа отговорност.

"При правителствата на Бойко Борисов се руши държавността и институциите, заяви Нинова. - Задължителните застраховки са регулиран пазар, на който държавата има своята ключова роля. Това е задължителна застраховка, така че българските граждани са добросъвестни платци. След като държавата не упражнила необходимия контрол в лицето на КФН, не може да излезеш и да кажеш на тези хора - водете си делата в Кипър. Това е абсолютно неприемливо, още повече, че са възможни други решения. Ние твърдим още в началото, че можем да стигнем до това решение гаранционният и обезпечителният фонд в България да платят на хората и да влязат в техните права и от свое име да водят тези дела в Кипър."