Гергов ми постави два въпроса и на двата получи отговор "не". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил във Facebook във връзка с коментари на Георги Гергов за тяхна среща.

"Поиска от мен две неща: да бъде възстановен като член на партията и аз да бъда водач на листата в Пловдив, където да се прегърнем с него и да "победим". От моя страна получи категоричен отговор - "не" и на двата въпроса. В резултат на това накара приближените си хора да напуснат листата за депутати и тя беше наредена служебно от Националния съвет", заявява Нинова.

Ден по-рано Георги Гергов разказа в телевизионно интервю как Нинова го е потърсила.

"Връщах се от Македония, когато ми се обади Корнелия Нинова и пита: "Жоро, къде си?". Аз ѝ отговорих, че съм в Македония на лов, а тя отвърна: "Абе, държавата гори, а ти си на лов. Искам да се видим". Този разговор беше преди 10-15 дни. На другата вечер тя се връщаше от Хасково и ми вика: "Жоро, прибирам се от Хасково, може ли да се видим на магистралата", а аз отвърнах: "Абе, влез в Пловдив, ела да се видим". Тя отказа, защото бързала. Видяхме се на магистралата, в аварийната лента, в нейния бус и говорихме 40 минути", каза Гергов.

Според него лидерът на БСП била променена, защото намерила сили да говори с Георги Първанов и Румен Петков. Той разказа още, че Нинова искала водач на листата в Пловдив да бъде Иво Христов.

На въпрос "Какво е причинило разривът в отношенията му с Нинова?", Гергов отговори: "Два остри камъка не могат да мелят брашно. От един край сме, аз - от Крушовица, тя - от Борован, и сме еднакви. Ние сме семейни приятели от много години, но се разбрахме кой колко пари прави и кой колко струва, когато се сблъскаха партийните интереси".