Тя определи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, като абсолютна димка, пиар акция и отчаян ход за пред Брюксел.

При активната външна политика на премиера – прегръдки и целувки, ни дават доклад, и то преди председателството, в който се казва,че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията в сферата на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната система е напълно изпълнено, отбеляза Нинова.

„Този ход с приватизацията е бил последен отчаян ход пред Брюксел, за да кажат: Ето, имаме проблеми с корупцията, но той не е при нас, а е бил 20 г. назад и ние започваме да го борим”, изтъкна тя.

БСП предлага концесиите да са част от този преглед на прехода. „Да, добре, концесиите са част от този преход”, признават от ГЕРБ, а днес внасят Закона за концесиите, чрез който се подготвя концесия на Летище София и на „Български пощи”, каза още лидерът на БСП.

Нов опит за концесия на Летище София >>

„Ако си въобразяват, че ще ни вкарат в разговор и промени, които са имитация и няма да доведат до резултат, за да си прикрият сегашните далавери, много се лъжат”, подчерта още лидерът на БСП.

АНКЕТА: Одобрявате ли да се рови в приватизацията?


НСО искали да охраняват Нинова, тя отказала

След двете катастрофи, които Нинова претърпя само за месец, от НСО са поискали да я охраняват, разкри самата тя.

„Не се притесних, но имам съмнения след два удара един след друг за един месец”, призна Нинова. След втория ми се обади шефът на НСО и каза, че е необходимо да ме охраняват”, посочи председателят на БСП, като уточни, че от службата са имали информация, която им дава основание да я охраняват.

Нинова обаче е отказала охраната. „Имам вътрешно убеждение, откакто съм в политиката, че парите на хората не могат да се използват за пазене на политици”, отбеляза лидерът на БСП.