Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с Ху Ликян - председател на Комитета на Китайската комунистическа партия в провинция Хубей. Срещата е на изключително високо ниво и по покана на Ху Ликян, предава БТА.

По време на срещата Тодоров и Ликян обсъдиха дългогодишните приятелски отношения между двете страни, инфраструктурни и култури проекти, развитие на земеделието, засилване на връзките в областта на туризма.

Тодоров и Ликян подчертаха, че само две седмици след сключване на Меморандум за сътрудничество между провинция Хубей и Софийска област, вече има реални действия и китайски учители доброволци напълно безплатно ще обучават деца от училищата в Софийска област на китайски език. Обучението по китайски език ще се осъществи със съдействието на институт "Конфуций" към Великотърновски университет "Св.Св. Кирил и Методий".

Снимка: БТА

По време на разговора, Ликян се обърна към Тодоров с думите: " Вие сте млад, но напълно завършен като личност. Бъдещето е тепърва пред Вас".

На срещата присъстваха и високопоставени представители от провинция Хубей - Цай Тяншан - главен секретар на Комитета на Китайската комунистическа партия, Цао Хуфенг - вицепрезидент на "Федерацията за индустрия търговия", Сао Сонг - заместник генерален директор на Комисия за развитие и реформи, Ай Ли - юрисконсулт към "Търговска федерация", Ма Айгу - юрисконсулт към отдел "Международни отношения".