Вотът на недоверие е домократична процедура и опозицията могат да внесат такъв, това коментира пред журналисти в Пазарджик вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

"Чудят се за какво да направят вот. Минахме през един и по време на председателството, но коалицията е стабилна и вотът ще бъде неуспешен", каза още тя.

Според Захариева България няма нужда от нови избори.

"Минахме през доста предсрочни избори и това, от което се нуждае България е да изпълняваме програмата, която сме поели като ангажимент и сме обещали в предизборната кампания, а сега изпълняваме като правителство. Икономиката расте, безработицата намалява", посочи вицепремиерът.

По думите й "министър Ананиев полага наистина много усилия" и правилният начин, когато се предлага реформа е първо тя да бъде обсъдена.

"Когато става дума за тежки реформи, винаги има недоволни", отбеляза още Захариева. Тя допълни, че здравната реформа е в процедура на обсъждане и "тепърва ще се чуват "за" и "против" и може дори да се стигне до съвсем друг вариант".

Екатерина Захариева днес е на посещение в Пазарджик, където посети Българо-германския център за професионално обучение. Пред курсистите тя посочи, че "смисълът на професионалното образование е учене плюс практика, а в държавите, където то се реализира успешно, безработицата е най-ниска".

По-късно вицепремиерът ще посети Центъра за социална интеграция и рехабилитация на хора с онкологични заболявания, частно предприятие за производство на металорежещи машини и ще се срещне с членовете на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик.