Председателят на политическата формация "Коалиция за България" и лидер на АБВ Румен Петков внесе в ЦИК документите за регистрация за европейските избори на 26 май, съобщава "Фокус". Листата на политическата група е оглавена от проф. Боян Дуранкев.

"Коалиция за България" е съставена от общо 7 партии- ПП АБВ, ПП "Обединен блок на труда Български лейбъристи", ПП "Българска партия Либерали", ПП "Възраждане на Отечеството", ПП "Българска левица", ПП "Движение за социален хуманизъм" и политически движение ПП "Социалдемократи".

Коалицията се обединява за предстоящите европейски и местни избори. Партньорите обявиха, че ще работят около следите основни цели: силна държава и сигурност на гражданите, завръщане на икономическия и политически суверенитет на страната, борба с бедността и демографската катастрофа, социална справедливост и повишаване на доходите, гарантиране на енергийна сигурност, възраждане на българското село, общодостъпно и качествено образование и здравеопазване, развитие на българската култура и духовност.

До този състав на коалицията се стигна, след като в началото на март БСП отказа съвместно явяване с АБВ на евроизборите.