Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания с официално представяне на листата с кандидати за народни представители. На събитието присъстваха членове и симпатизанти, дошли специално да уважат повода.

Водачът на листата Екатерина Захариева се обърна към присъстващите симпатизанти с увереност, че ГЕРБ отново да бъде първа политическа сила. Тя маркира определени моменти от предизборната програма. По думите й ще бъдат създадени условия за по-добро административно обслужване на гражданите и бизнеса.

"Гарантираме, че в рамките на година можем да въведем изцяло електронно обслужване. Ще поемем за една година половината средна заплата на сънародниците, ни които се върнат в страната в места, където средната заплата е по-ниска от тази в страната. Ще организираме тематични трудови борси, в които български работодатели ще могат да предложат работа на сънародниците ни в чужбина", каза Захариева.

По отношение на област Пазарджик Екатерина Захариева пое ангажимент да работи за подобряване на ВиК инфраструктурата.

"Осигуряване на добро водоснабдяване и канализация в малките населени места, където това е проблем. Ще работя за решаването му", коментира Екатерина Захариева.

В областта на здравеопазването тя каза, че ще бъдат осигурени мобилни екипи от най-добри специалисти, които ще посещават малките населени места и хората там могат да получат достъп до висококвалифицирана медицинска помощ. Тя пожела успех на кандидатите за депутати от област Пазарджик и успех на коалиция ГЕРБ-СДС на предстоящите парламентарни избори. Откриването на кампанията продължи с представянето на всички участници в листата. Те имаха възможност да кажат защо са избрали да бъдат част от нея и какви са приоритетите, по които ще работят.

Областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, който е и втори в листата каза, че като представител на предприемачите в Пазарджик, ще работи за нормалното развитие на бизнеса не само в региона, но и в страната.

"В Пазарджик е необходимо да има индустриална зона, където да намерят реализация младите хора. Ще има възможност за развитие на добри професионалисти, за нови работни места в различни сектори на икономиката", каза също Шопов.

Той също пожела успех на предстоящите избори на ГЕРБ и кандидатите за депутати от региона.

Всички кандидати за народни представители от 13 Пазарджишки МИР публично своята изразиха своята мотивация да бъдат част от обществено-политическия живот на страната. Те се обединиха около идеята да работят още по-активно за това областта и страната ни да продължат да се развиват и за напред. По традиция бе отслужен молебен и водосвет в църквата "Света Богородица" в Пазарджик.

Екатерина Захариева е родом от Пазарджик, завършила е Езиковата гимназия в гр. Пазарджик и е дипломиран юрист от Пловдивския университет. През 2012 г. е назначена за главен секретар на президента Росен Плевнелиев. От 2013 г. е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройство в състава на служебното правителство на Марин Райков. С президентски указ на 29 май 2013 г. президентът Росен Плевнелиев назначава Екатерина Захариева за началник на кабинета на Държавния глава. От 6 август до 7 ноември 2014 г. е отново е заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и на инвестиционното проектиране в състава на служебното правителство на Георги Близнашки. На 12 декември 2015 г. става министър на правосъдието във второто правителство на премиера Борисов. От 4 април 2017 г. е назначена за заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи в третия кабинет на Бойко Борисов
Екипът й в МВнР организира първото успешно Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, като върна високо в дневния ред на Съюза темата с европейската интеграция на Западните Балкани след 15-годишна пауза. Екатерина Захариева защитаваше националните ни интереси в ключови моменти, като например обсъждането на преговорната рамка за Република Северна Македания и зловредните действия на чужди служби и дипломати в националната ни сигурност.

Коалиция ГЕРБ-СДС ще се яви на изборите на 11 юли с бюлетина номер 5

Агитационен материал на ГЕРБ-СДС

Купуването и продаването на гласове е престъпление