До края на тази седмица ще бъде свикан коалиционния съвет, който да обсъди проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ. Това потвърди съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти" и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов.

На въпрос дали ще успеят да съберат необходимите гласове за свикване на Велико народно събрание, Касабов призова за разумни решения.

"Надявам се, че голяма част от българските партии ще проявят необходимия разум, а не емоция, защото в момента голяма част от емоциите води отделни партии в посока не добра за България", каза заместник-председателят на НФСБ.

Премахване на Великото Народно събрание (ВНС) и на Висшия съдебен съвет, създаването на два съдебни съвета - съдийски и прокурорски, намаляване на мандатите на председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд и на главния прокурор, намаляване на броя на депутатите от 240 на 120 и неясен текст за индивидуалната конституционна жалба. Това са част от промените, които предлагат в проекта си за нова Конституция от ГЕРБ. Проектът бе внесен в деловодството на парламента в понеделник от председателя на парламентарната група на партията д-р Даниела Дариткова.