Това, което бих искал да кажа за всички политически партии - хубаво е всички ясно да кажат дали биха подкрепили правителство на ГЕРБ, или не. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков.

Не трябва да се заиграват с кворума другата седмица, защото рискът някой просто да не се появи и реално да падне кворума, би бил скрита подкрепа, допълни Петков.

Проф. Габровски е човек, когото ние оценяваме като добър професионалист в своята професия, допълни той. Петков напомни, че писмено са споделили с него, че ако бъде избран, биха разговаряли с него по 16-те политики, които са важни за България.

В тези няколко дни, които му остават в мандата, той трябва да се фокусира да говори с партии, които могат да го подкрепят, каза Петков и допълни, че ПП ясно са заявили, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ.

По думите му "опасността е, ако примерно не се появят 10 депутата от някоя партия". Те могат да обърнат кворума и скрито да подкрепят предлагания кабинет, посочи Петков.

Попитан дали има информация, че такива 10 депутати могат да не се появят, Петков отговори, че се чуват всякакви разговори в кулоарите, това са предположения. Трябва да има ясна позиция дали подкрепяш, или не, коментира той.