Заявка за коалиция с ДБ и диалогичност и разговори с всички останали партии без ГЕРБ и ДПС декларираха лидерите на партията, родена само дни преди изборите и успяла да влезе в парламента с впечатляващ резултат - Кирил Петков и Асен Василев.

Двамата дадоха брифинга си на площада пред храм-паметника "Александър Невски".

"Ще бъдем много диалогични, с ДБ със сигурност ще работим заедно. И ще говорим с всички ПГ без ГЕРБ и ДПС", добави Кирил Петков.

"Утре ще видим резултатите и тогава ще отворим тефтерчетета", каза Асен Василев в първото общо изявление на двамата пред медиите.

В отговор на въпроса дали ще предложат пост на Мая Манолова, която заедно с ИБГНИ остава под чертата на парламента, двамата признаха, че още не са говорили с никого за постове. По думите на Петков първо ще обсъдят с коалиционните си партньори какви идеи имат и този път ще тръгнат от политиките към хората за постове.

"Отборът, който трябва да води България, трябва да е най-можещ. Нека да седнем да говорим с коалиционните партньори, този път да тръгнем от политиките. В нашата партия имаме много добри капацитети. Ще сравним с капацитетите на другите коалиционни партньори", каза Петков.

"Коалиция се отстоява с преговори, не очакваме те да бъдат лесни", добави Асен Василев.

Кирил Петков допълни, че за всичко са готови да разговарят и да постигат компромиси, но няма да отстъпят от две неща - ликвидирането на корупцията и реформирането на съдебната система. "Единственото условие е - трябва да спрем тази корупция и да направим правосъдната система да работи, всичко друго ще обсъдим", обеща Петков.

"Тези първи победи са важни за България", благодари Петков на хората, които са повярвали в "Продължаваме промяната".  "Българските избиратели показаха ясна нужда, че България трябва да тръгне по нов път", каза още Петков.

"Много ви благодарим, че ни подадохте ръка. Ще вкараме и душа, и сърце България да тръгне по един нов път и осъзнаваме тежестта на тази отговорност", обърна се той към гласувалите за ПП.

"Ние осъзнаваме, че на България й трябва редовно правителство, оттук нататък имаме отговорността всички тези неща да се изпълнят. Това може да стане само с диалог", категоричен е той.

"Българските избиратели свършиха тяхната работа, сега ние трябва да свършим наашата", добави Асен Василев.

"Българските избиратели показаха ясна нужда, че България трябва да тръгне по нов път", обобщи и Кирил Петков.