Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката би приел да остане на поста в следващ кабинет. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, след като връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на "Тракия глас България" ЕАД, "Готмар" ЕООД и "Теклас- България" ЕАД.

Петков допълни, че финансовото и икономическото министерство трябва да са в комплект. По думите му, за да е ефективно едно управление, отборната работа с Министерството на финансите е от ключово значение за развитието на икономиката.

"Според мен ние имаме готов екип, който би влязъл, ако му се даде тази възможност, но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас. Радваме се, че постигаме резултати и има реален напредък. Имаме енергия за работа. Първо обаче някой трябва да те покани, после да ти даде свободата и на трето място - да имаш възможност да работиш в екип. Икономиката без финансите няма как да се случи", категоричен е Петков.

"Нека да видим кой ще е финансовият министър. Към момента не са ме поканили. Винаги сме искали да помогнем на България. Този заряд го имаме. Важното е да ни се даде поле за действие, независимост и екипност. Не е много лесно да се работи с нас. Не може да се вдигне телефона и да ни се казва какво да правим. За нас беше важно да спрем кражбите и изтичането на пари. Това беше и първата стъпка, която предприехме. Така и в България ще има пари. Това, е което се убедихме през последните 9 седмици, е, че има пари", подчерта Петков.