Да изпуснеш за пореден път победата много боли. По-голям враг от ГЕРБ е ниската избирателна активност. Това сподели зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред bTV.

"Имаше много места, на които сгрешихме - стартът на кампанията, безкрайните скандали, в които непрекъснато участвахме - и вътрешнопартийни и външни. Не дадохме възможност на хората да ни подкрепят", отбеляза той.


"Моментът с редено на листата е много спорен за БСП. С името на Станишев вървят поне 10 загуби и срещу ГЕРБ дори", коментира още Добрев.

"От цялата работа спечели само Сергей Станишев, защото той си изкара преференции от вътрешнопартийния вот. Никой не ходи на гости на хора, които непрекъснато се карат", посочи той.

Относно оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова Кирил Добрев посочи, че след всички загуби на БСП назад във времето няма нито една оставка, а сега тя внася нов стил в политиката.

"Следват вътрешнопартийни истории - надявам се да проявим разум, защото има малко време до местните избори", добави Кирил Добрев.

По думите му, ако изборите бяха местни, БСП щеше да има балотаж в 200 общини. "Ако резултатът ни беше лош, Бойко Борисов нямаше да прави чистка в ГЕРБ", посочи още Добрев.