БСП отрече да е оказвала политическа намеса да бъде прикрит случаят с бащата на президента, за който се разбра, че е участва в катастрофа, а на мястото е дошъл бившият кмет на Харманли и местен лидер на БСП Михаил Лисков. Той обясни, че попаднал там случайно.

"По-евтина филмова продукция скоро не бях гледал. Материали, които са достойни за "Златна малинка", не коментирам. Как някой от ръководството ще принуди министъра, който всеки ден му искаме оставката да прикрие случая? Как си го представяте? Аз понеже не мога да си го представя", коментира на брифинг зам.-председателят на левицата Кирил Добрев.

Миналата седмица стана ясно, че бащата на Румен Радев - Георги Радев, е участвал в катастрофа с електрическа триколка на мъж, който има степен на инвалидност, на кръгово кръстовище в Харманли. Случаят не бе обявен 9 дни, което породи съмнение, че се прикрива. Пострадалият обяви, че няма претенции към бащата на държавния глава, но смята, че той е виновен. Полицията обаче е издала акт, според който не Радев старши е причинил инцидента. МВР извършва проверка, като вътрешният министър вече загатна, че най-вероятно служителят е подменил данните и не е представил ситуацията такава, каквато е.

"Интересно е, че имаме видео от инцидента, както МВР каза с "тротинетката", всъщност това е "триколка", но нямаме видео от правителственото трасе, където бе убит Петър Христов. Ако министър Радев е достатъчно сериозен да прави внушения, то искам да знам какво се случва по такива знакови убийства, които би трябвало да вълнуват Радев и МВР", заяви още Добрев.

Близкият до ГЕРБ бизнесмен Петър Христов беше убит в началото на годината с 8 куршума близо правителственото трасе на бул. "България", докато си влизаше в офиса. Убийството не е разкрито.