Вътрешнопартийната опозиция - част от хората, които искат свалянето на председателя на БСП, работи пряко и тясно с ГЕРБ. Има хора от БСП и ГЕРБ с общи политически тези. Имаме вътрешно партийни проблеми, които съм убеден, че с приближаването на изборите ще решим", обясни зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред bTV.

Ще има предсрочни избори, въпрос на време е, категоричен беше той, като посочи, че предстоящите европейски избори ще бъдат лакмус и тогава ще видим какво е общественото влияние.

"Убеден съм, че партии от управляващата коалиция няма да попаднат в Европарламента, което ще доведе до други сътресения. Нито една от партиите в Обединени патриоти няма да попадне в ЕП", прогнозира Добрев.

Той коментира и разпореждането на премиера "Джи Пи Груп" да бъде извадена от всички европейски и държавни проекти. Дошло е времето да се каже ясно, че законът за обществените поръчки генерира корупция и управляващите не могат да се справят с това, посочи социалистът.

Кирил Добрев обяви, че партията му не е искала международно разследване на случая, а само е цитирала думи на американския посланик в България Ерик Рубин, който предложи помощ на институциите.

Той не се съгласи с констатациите на премиера Бойко Борисов, че "червени и сини политици" са злепоставали държавата си пред европейските партньори и това е довело до публикации и реакции срещу България.

"Кой е този фактор, който може да накара всички европейски издания и политически лица да говорят едно и също? Има само един фактор и той е недоверието към институциите", категоричен бе Кирил Добрев.

Искрено се надявам случаят в Русе да е само и единствено криминален. Вярвам, че МВР може да се справи с този случай, посочи още той.