Заместник - председателят на БСП Кирил Добрев отговори на връх Арахангелова задушница на атакиста Станислав Станилов за нападките към баща му.

"Синът на предателя Кольо Добрев е в ръководството на партията, мислите, че тогава съм бил пикльо и не помня нищо, вие не сте социалистическа, а корпоративна партия". Това каза преди дни в парламента депутатът от "Атака" проф. Станислав Станилов.

"Да не забравяме, че живите затварят очите на мъртвите, а мъртвите отварят очите на живите.", отговори му на фейсбук страницата си Кирил Добрев днес.

Ето какво написа зам.-председателят на БСП:

"С голяма изненада и огромно огорчение чух изказването на народния представител от "Атака" проф. Станислав Станилов от трибуната на Народното събрание. В него той нарече БСП "корпоративна партия", а мен - "сина на предателя Кольо Добрев"...

Предпочетох да не правя коментар на момента...

Днес обаче е Мъжка - Архангелова задушница, та запалих една свещичка.... За съжаление при такива изказвания хора като Станилов имат само едно предимство - това, че са живи и че другите, които са там горе, нито могат да отговорят, нито могат да се защитят. Делата обаче са тук долу и не са забравени. Аз въобще не съм важен, но има две неща, които съм се заклел, че ще браня докрай. Първото е името на моя баща и второто е Партията, на която той даде живота си.

Разбира се, че за Станилов е много по-удобно да критикува БСП, вместо да отговаря за "Атака" - в първия случай хвърля камъни, а във втория си посипва главата с тях. Та какво стана с обещанията на Станилов и компания за 1000 лв. минимална заплата и 500 лв. пенсия?

А обещанията за прекратяване на концесии? Естествено Нищо.

Ето затова му е по-угодно да говори "Виденовата зима" или за "корпоративна левица" и нито дума за "златния" им пръст, за слънчевите плажове на Варадеро, за приключенията с авиокомпания Луфтханза...

Що се отнася до Николай Добрев, минаха почти 20 години от смъртта му. Пожелавам на Станилов неговото семейство да усеща същата гордост от него, каквато изпитвам аз и близките ми от делото на баща ми. И нека не забравяме, че "живите затварят очите на мъртвите, а мъртвите отварят очите на живите"...", заявява Добрев.