Стабилността на управляващата коалиция е гарантирана с мандата, който е даден от избирателите. Ако се гласуват оставките, тримата министри Нанков, Радев и Московски се връщат в парламента. Те са професионалисти, няма да бъдат изгубени за политиката, парламентът ще спечели с тях. Очакваме да видим какво ще се случи. Това каза пред БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Не са обсъждани нови имена на министри", добави тя.

Караянчева призна, че има проблем в комуникацията между коалиционните партньори, а подобни разговори, като този вчера, са оздравителни.

Караянчева беше категорична, че няма правителствена криза. В новия политически сезон председателят на НС очаква решенията да се взимат динамично.

Надявам се на бързи решения по заседанията на комисията, коментира Караянчева.

Тя открои кои са приоритетите на парламента за нови политически сезон.

"Законът за пътищата ще се гледа особено с добавката за коланите, които ще станат задължителни за автобусните превозвачи. Ще има дебат в НС. Очакваме октомври в парламента да влезе и законопроектът за хората с увреждания. Продължава работата по законопроекта за социалните услуги, който се очаква да влезе в парламента през ноември. Ще се работи и по административната реформа, продължава съдебната реформа, процесуалните закони и есенната сесия е за Закона за бюджета", отбеляза още председателят на парламента.