"Мюсюлманското вероизповедание е в тежко финансово състояние и заради това се пристъпи към подобно решение - защото духовните лица не са взимали заплати с месеци". Това коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред "Дарик" по повод опрощаването, а после решението за отдрочване до 10 години на плащанията на дълговете и лихвите на мюсюлманското вероизповедание.

Караянчева посочи, че специалисти са изказали мнение, че българските мюсюлмани трябва да бъдат подкрепени, защото са възможна защита от проникването на ислямски фундаменталистки идеи. Лихвите по натрупаните дългове ще се разглеждат по общо основание, обясни още шефът на Народното събрание.

"Няма ортаклък с ДПС", категорична бе Караянчева, отговоряйки на онези, които внушават, че има съглашателство между ГЕРБ и ДПС.

"Никола Чанев ще е кандидат на ГЕРБ за кмет на Кърджали", обяви Караянчева, коментирайки ситуацията в този регион на страната, откъдето тя е и депутат.

Идеите за промените в законодателството идват от министерствата, от неправителствените организации, и според нея, те се правят, за да се отговори на нуждите и промените в обществото. Караянчева призова да не се критикуват така остро народните представители, защото те са избрани от хората по места и познават проблемите на хората там, работят тези хора да живеят по-добре.

"Не мога да давам оценка на службите, защото не съм навътре в дейността им и се надявам, че си вършат добре работата". заяви Караянчева във връзка с терористичната атака в Нова Зеландия, извършена от човек, който е бил миналата година в България.