Изненадан съм поисканите оставки, не сме ги обсъждали в коалицията. Това обяви пред Dir.BG военният министър Красимир Каракачанов.

"Съгласен съм, че трябва да се поеме отговорност за тежката катастрофа край Своге, но е по-нормално тези неща да се обсъждат в коалицията. Да, трябва да се види как е правен този път, как е избрана фирмата. Нали сме коалиционно правителство. Нещата трябва да се обсъждат", каза Каракачанов.

Припомняме, че по-рано днес се разбра, че премиерът Борисов е поискал оставките на трима министри във връзка с катастрофата край Своге, при която загинаха 17 души. С постовете си се очаква да е разделят вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и регионалният Николай Нанков.

Оставките са били поискани още в неделя, 26 август. И тримата са изразили предварително съгласие да освободят постовете си и да понесат политическа отговорност, но са поискали време да обмислят нещата. Това е причината новината да се обявява днес. Вчера регионалният министър Николай Нанков, след разпита му в следствието заяви, че политическата отговорност не винаги се поема с оставки.

В 12,30 днес ще има пресконференция по темата в Министерски съвет.