Мисля, че правителството не трябва да пада. Това каза пред журналисти вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, помолен за коментар.

"Всички ме сочат мен и казват от Каракачанов зависи. Понеже днес говорим за 125 г. ВМРО, в историята ВМРО е имало два пъти шанс да сваля правителство. Единият път е 1923 г., тогава го свалихме. Сега е друга ситуацията", изтъкна Каракачанов. Той уточни, че днес следобед има коалиционен съвет с колегите си от Обединените патриоти, на който задълбочено и конструктивно ще обсъдят въпроса с евентуалната оставка на Валери Симеонов.

Оставката на вицепремиера бе поискана от съпредседателя на ОП и лидер на "Атака" Волен Сидеров. За оставката му настояват и протестиращи майки на деца с увреждания, които се почувстваха обидени от негово изявление. Вчера Симеонов заяви, че би подал оставка само ако му я поискат едновременно трима души - председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Борисов пък каза, че ако поиска оставката на Симеонов, ще предизвика катастрофа в управлението.

"Една година и половина се правих на "синя каска", опитвам се да балансирам между някакви настроения. Оттук нататък губим много време. И вместо да се занимаваме с нещата, които са заложени в програмата на Обединени патриоти - по темата с нелегалната емиграция, битовата и циганската престъпност, демографската криза, година и половина се занимавам с глупости. Честно казано, стига толкова. Ако ще работим, да работим. Ако някой иска да се кара, да се кара. Аз не съм влязъл в политиката да бъда съдия, влязъл съм в политиката да върша някаква работа. Който иска да има здрав разум и да преценява, че общото, националното е по-важно от личното его, да си направи своите изводи, аз съм си направил моите. Аз повече ролята на "синя каска" няма да играя", коментира днес Каракачанов, цитиран от БТА.

Протестиращите майки се борят за правата на своите деца и мисля, че правителството направи много за тях - допълнително 150 млн.лв. Ако аз получа 150 млн.лв. за армията, ще бъда щастлив, допълни той.

Каракачанов участва в церемония по честването на 125 год. от създаването на ВМРО и в поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия.