Красимир Каракачанов обобщи в края на дебата при гласуването на оставката на Валери Симеонов и избора на неговото място на Марияна Николова, че не е имало дебат за оставката на Валери Симеонов и нито един въпрос към Николова. Никой не се е поинтересувал от народните избраници кой е новият човек, който идва на този пост, според министъра на отбраната от Обединени патриоти.

Бих задал въпроси по политиките. Дебатът го обърнахте във вот на недоверие към правителството. Сега има повече средства за армия и полиция, което доведе до намаляване на битовата престъпност. Това правителство направи всичко възможно да се повишават доходите. Пенсиите бяха увеличени, вие не го направихте.

Говорихте за улицата, като силов министър знам кой стои зад протестите. В Стара Загора раздавахте листовки на протестиращите. Факт е недоволството е заради темпа на промяната, каза Каракачанов.

Целта на този театър е не да се обсъди кой е новият човек, който идва, по какви политики би работил, ако бъде одобрен, а да решите вътрешнопартийните си проблеми, клатейки държавата, коментира вицепремиерът.

Проблемът с българите в чужбина започна при управлението на Орешарски, отговори Каракачанов на Нинова и поиска доказателства, че той или ВМРО са спечелили и стотинка от това.

Валери Симеонов сам си подаде оставката, никой не го е заключвал, никой не го е принуждавал, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той прецени, че в тази ситуация е по-добре да я подаде, допълни лидерът на ВМРО.

Разчитам новия вицепремиер Марияна Николова да бъде енергична по отношение на демографската политика, каза пред журналисти вицепремиерът.

"Демографската криза е основния проблем на българската нация през последните 20 години и ако не се вземат мерки ще бъдем поредното правителство, което не е направило нищо", каза още Каракачанов. Той посочи, че разчита Марияна Николова да бъде изключително енергична. По думите му, когато се говори за демографска политики, страната ни трябва да спре да финансира маргиналната раждаемост. "Нямаме никаква полза да финансираме гетата", допълни вицепремиерът. Според него страната ни трябва да финансира грамотната раждаемост.

Той обясни, че Валери Симеонов се връща като депутат след като е приета оставката му. Попитан дали връщането му ще увеличи напрежението сред патриотите, Каракачанов отговори: "Не, напротив, смятам, че ще даде възможност всеки ден да си говорят заедно в една стая с колегите". Имаме проблеми, вчера сме си говорили четири часа, резултатът е липсата на "Атака" в зала, каза Красимир Каракачанов. "Защо, питайте тях", каза Каракачанов. Той обясни, че всяка партия в коалицията има право да оттегли вицепремиер, министър, или друг член на изпълнителната власт и да го замени с предложение, което направи.

Каракачанов коментира, че въпросът за неговата оставка творчески или не, не е поставян. По думите му мнението на ВМРО е, че в Парламентарната група на "Обединени патриоти" да има минимум сътресения. "Няма да променяме формата на ръководството на групата", коментира Каракачанов.

Относно това дали Сидеров иска да е водач на листата на евроизборите, вицепремиерът заяви, че това е интересна теза. "Не е задал въпроса така. Той зададе въпроса по следния начин на Симеонов: "Ще бъдем ли заедно на евроизборите", тъй като Симеонов каза, че след толкова много оплюване от негова страна, трябва да говори с партията си. Персонално не е обсъждано", добави вицепремиерът.