Като опитен и добър юрист определи кандидатурата за транспортен министър Росен Желязков вицепремиерът Красимир Каракачанов. Относно липсата на указ на президента за освобождаване на главния секретар Младен Маринов, Каракачанов беше категоричен, че диалогът между "Дондуков" 1 и 2 трябва да се подобри, а номинацията на Маринов лидерът на ВМРО определи като най-добрата начело на силовото ведомство.

"Трябва да се възстанови диалога. Аз лично съм смятал, че диалога не трябва да прекъсва между институциите, защото в край на краищата без значение е кой кмет от коя партия е, кой министър от коя партия е, от чия партия е излъчен президента. Това са институции, които трябва да служат на държавата и гражданите й", коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

"Мисля, че в тази ситуация Младен Маринов е най-добрия възможен вариант за министър на вътрешните работи. Един човек с опит. Кажете ми кой друг министър можете да се сетите през последните 28 години, който е започнал от редови полицай и се е издигнал до комисар в полицията", на мнение е Каракачанов.