Ако оставките на тримата министри бъдат внесени и това е мнението на ГЕРБ, би следвало те да бъдат подкрепени, но личното ми мнение е, че не трябва да се бърза, заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Моето мнение е, че преди да излезе разследването и да се види каква е истинската причина, не би следвало да се приемат оставките. Ако се окаже, че катастрофата е изцяло грешка на шофьора, кой е виновен за това? Става въпрос за едни министри, които могат да бъдат защитени, ако погледнем тяхната работа", добави той, цитиран от БТА.

Още преди няколко дни Каракачанов подкрепи най-вече регионалния министър Николай Нанков, "който беше един от най-работливите и отзивчивите", като заяви, че той е добър професионалист и не е трябвало да бъде жертван заради трагедията край Своге.

"Всички знаем, че шофьорът е виновен за катастрофата. Какво? Във всеки рейс да сложим по един милиционер? Или министърът на транспорта и министърът на регионалното развитие да се возят по рейсове?", попита министърът.

По въпроса за коалиционните отношения днес той коментира, че трябва да има нормален диалог и е било редно Обединените патриоти да бъдат информирани за подадените оставки на министрите, а не да научават това от медиите.

"Има ли диалог, има разбирателство. Няма ли диалог, ако всеки реагира, когато намери за нужно и както намери за нужно, се получават подобни разнобои", добави Каракачанов.

Опитвам се да всявам малко повече спокойствие и здрав разум, допълни той във връзка с отношенията в коалицията "Обединени патриоти".