Регионалният министър Гроздан Караджов се разбра с протестиращите в Пловдив, като изрично заяви, че няма да подава оставка.

Превозвачите уточниха, че вече искат оставката само на транспортния министър Николай Събев.

Илиян Филипов, собственик на "ПИМК" бе категоричен, че протестите ще продължат, докато министърът на транспорта Николай Събев не подаде своята оставка.

По думите на Филипов той е напълно неадекватен в отношението му към транспортния сектор и именно министърът е човекът, който трябва да поеме инициатива и да реши поставените от превозвачите проблеми. Вместо това Събев се занимавал по цял ден със самолетни полети между София и Скопие и влакове на два етажа.

Според регионалния министър засега той не предвижда отлагане на тол таксите, но бил "за" разговори.

Срещата в пловдивската областна управа се проведе, докато под прозорците протестиращи скандираха "оставка". До блокада на възловото кръстовище до областната управа обаче не се стигна.

Протестът пред Областна управа в Пловдив бе прекратен, след като представители на строителния бранш, областният управител Йордан Иванов и министърът на регионалното развитие и благоустройство Гроздан Караджов проведоха разговор. От него е станало ясно, че казусът около връщането на ПУП-овете в Пловдив е бил недоразумение и различна трактовка на писмата, подадени към Регионалното министерство.

Караджов се извини за създалата се ситуация като той заяви, че никога МРРБ не са искали да спират строителството или процедирането на ПУП-овете в Пловдив. Важното в случая било, че тази ситуация е уточнена между властта и бизнеса и те ще продължават да работят в синхрон.