Организаторите на протеста срещу правителството изведнъж решиха, че могат да го насочат към опозиционната партия ДПС. Анти-ДПС кампаниите показват липса на перспектива и идеи в организаторите на протеста. Това зяви председателят на партията Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията след заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) и парламентарната група.

Както е известно, на 24 септември протестъри замеряха централата на ДПС с яйца.

"Преди 11 г. ДПС предупреди, че най-лошотео е мутризацията на политиката. От 4 години ДПС последователно иска оставката на това правителство", подчерта Карадайъ.

"Организаторите на протеста, които довчера бяха клакьори на ГЕРБ, днес направиха голямо откритие - протест пред централата на опозиционна партия с поругаване на държавните символи - знамето и герба. С анти-ДПС реторика се опитват да станат център на медиен интерес. Нереализирани политици се опитват да ползват ДПС като транплин към политичеси позиции. Диалог за решение за излизане от политическата криза. Това е единственото възможно решение за излизане от политическата ситуация, в която се намира страната ни", подчерта Мустафа Карадайъ.

"Необходими са спешни политически действия, докато не е станало късно. Отлагането на решението на кризата днес, може да е с по-тежки последици утре", заяви още председателят на ДПС.