"Алтернативата на това хаотично управление е програма за ускорено развитие на база ценности и ДПС има самочувствието да предложи такава". Това е заявил председателят на партията Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти по време на семинар на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията.

Ръководството на ДПС, депутати и евродепутати, областни председатели и кметове на Движението са се събрали, за да актуализират програмата на партията с оглед на новите реалности.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е направил оценка за сегашната ситуация в страната и на управляващите, според която "управляващите концентрират и пропиляват енергията си в потушаването на различни конфликти и опити за прикриване на важните проблеми в обществото". "Ситуацията е "скандал след скандал", а управлението действа на принципа проба и грешка без ясна визия. Българските граждани не живеят добре, ситуацията в страната не е добра. Според нас алтернатива на този модел има и тя е програма за ускорено развитие на база ценности", е коментирал Карадай