На избирателите послания не им трябват. Аз съм против лозунгите и посланията. Това каза пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов след среща с министър- председателя на Бавария д-р Маркус Зьодер в отговор на въпрос какво е посланието му към избирателите преди изборите на 26 май.

"Хората искат сигурност, високи доходи, да виждат развитие. Ние това можем да предложим и го правим в момента", заяви той.


"Всички други имат лозунги, лозунги, много лозунги. Това обикновено отблъсква, а не привлича. За това ние говорим за заводи, фабрики, индустриализация, електроника и инвестиции, което донася високи доходи. Най-лесно е да кажеш, че ще направиш безплатни детски градини и че всичко ще е безплатно. Най-лесно им е на социалистите да кажат безплатно. Да де ама безплатното е много тежко платено за други", допълни Бойко Борисов.

 Относно оставката на Тереза Мей, Борисов каза, че "действително работихме много добре всички". "Дано не ми се сбъднат най-страшните прогнози, че месеци наред заради Тереза Мей и надеждата, че ще направим Брекзит като хората, да не понесем проблеми и едните и другите. Сега тя ще си тръгне, ще дойде някой друг и ще каже: "било, каквото било, когато имаме 70 и кусур депутати, да си говорим пак". Няма да бъде коректно и честно", заяви той.

"Толкова вече сме обвързани с германската автомобилна индустрия, че сме семейство. Не си намигаме, ние се целуваме и се обичаме. Даже много повече. Дали е фар, мигач, маншон, носач, спирачка, камера за видеонаблюдение, антиблокинг система, кормилни уредби, дистанционно, стъкла - всичко се произвежда в България. Само един мотор ни трябва да ни докарат. Шаситата, спирачните маркучи, целия кабелаж - това намигане ли е, това е мощна индустрия. Много немски заводи се направиха в България, особено в автомобилната индустрия, на всички нива. Заводът, който открихме в Шумен, е с най-мощната преса, каквато има в Германия и в Япония. С баварските колеги работим много не само за инвестиции, но и за обучението и за преминаването към по-високо ниво технологичен клас", обяви премиерът.

"За целта имаме покана от Мюнхен през септември да представим всички заводи в машиностроенето, електрониката и индустрията с 30 - 40 секундни видео презентации на немския бизнес, така че да съединим максимално икономиките на Бавария и България", съобщи Борисов.

 

Според него трябва да се работи и с българите, които са в чужбина.
"Когато знаят за новите заводи, които се откриват, че за мениджъри и за високо квалифицираните служители има подобни на тукашните заплати, да могат да бъдат при близките си и да си ги прибираме в България. Много съм доволен, че Маркус Зьодер ще дойде през юни или юли, за да направим мероприятие със собствениците. Семейните бизнеси в Германия си предават, едно е да им разкажат, а друго е да го видят. Те си ни харесват и обичат. Знаят, че сме най-стабилната държава на Изток. Спор няма", каза още Борисов.