Централната избирателна комисия регистрира 31 партии и осем коалиции за парламентарните избори през април. Сега идва ред на финалното подреждане на листите с кандидати за депутати. По-голяма част от партиите вече са готови с тази задача. Къде ще бъдат лидерските битки?

Лидерският сблъсък между ГЕРБ и БСП се очаква на този вот да е на две места, прогнозира NOVA. По традиция, премиерът Бойко Борисов най-вероятно ще поведе 25-и МИР в София и Пловдив-град. Там той ще се изправи срещу Корнелия Нинова, отбелязва телевизията.

На предишния вот лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ оглави две листи - в Търговище и в Кърджали. Ако запази позицията си в Кърджали, то най-вероятно срещу него от ГЕРБ ще се изправи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. От БСП изпратиха там Петя Михалевска.

В така наречения лидерски 25-и район в София на първа позиция в листата на "Демократична България" най-вероятно ще застане и съпредседателят на партията Христо Иванов. От коалицията "Изправи се. Мутри вън" там ще е адвокат Николай Хаджигенов.

Водачи на листи и на този вот ще бъдат ключови министри от правителството. Вицепремиерът Томислав Дончев вероятно ще оглави софийската листа в 23-ти МИР. Срещу него от левицата ще се изправи Христо Проданов. Дончев ще води и в Габрово, където е заемал и кметския стол.

Две първи позиции в листи на ГЕРБ се очаква да получи и здравният министър проф. Костадин Ангелов. В първата му предизборна битка той най-вероятно ще поведе Варна и Велико Търново. В Търново може да се изправи срещу бившия втори в ГЕРБ и сега лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

 Макар и все още с необявени листи, от ГЕРБ се очаква да дадат ключови позиции и на нови лица за партията. Едно от тях е Любен Дилов-син, за когото се говори, че може да оглави листата в Бургас.

Каква е точната подредба на всички листи на партиите за вота на 4-ти април ще стане ясно до 2-ри март.