Министър-председателят Бойко Борисов свика извънредно правителствено заседание, на което беше взето решение за удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка до 30 април, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът е разпоредил на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да изготви заповед, в която ясно да бъдат разписани сроковете за поетапното разхлабване на мерките.

По отношение на работата на ресторантите, заведенията и нощните клубове премиерът Борисов е изискал от здравния министър да проведе среща с техни представители и да обсъдят възможните решения за бранша.

Един от възможните варианти е те да отворят още в началото на февруари при 50 на сто капацитет и с работно време до 22.30 часа, като в този случай рискът е те отново да бъдат затворени при влошаване на епидемичната обстановка.

Друг вариант за ресторантите, заведенията и нощните клубове е да отворят от 1 март, като до тогава се подкрепят със средства, отпуснати с нотификация, се посочва още в съобщението.