Премиерът поиска подкрепа от кабинета и за проекта на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за тази година. Това каза премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

"Става дума за 20 млн. лева за училищни автобуси", уточни Борисов и посочи, че е необходимо всички стари превозни средства, които могат да създадат риск за децата, да бъдат подменени.

Министърът на образованието Красимир Вълчев съобщи, че с предоставените средства ще бъдат подменени над 100 училищни автобуса.

"На днешното правителствено заседание отпуснахме 27 млн. лв. за построяването на Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Пантелеймон" в Ямбол, която сега представлява един павилион", добави премиерът.

"Това е една от хилядите сгради, започнати и недовършени навремето. Но сега държавата ще осигури нужните средства", каза още Борисов.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев информира, че с проекта на решение се предлага да бъде дадено съгласие за увеличение на капитала на болницата в Ямбол за периода 2019-2021 г. с парични вноски в размер до 27 млн. лева.

Увеличението на капитала ще стане чрез издаване на нови акции след извършване на парични вноски, съответно - за тази година вноската ще е 8,1 млн. лева, през 2020 г. - 13,5 млн. лева, 2021 г. - 5,4 млн. лева.