"Не съм твърдяла, че се чувствам застрашена на пътя. Винаги съм ползвала личен автомобил при служебните си пътувания. От БСП имаха обаче информация и затова приех предложението", коментира депутатката от БСП Елена Йончева пред bTV, осигурените й от партията персонална кола и шофьор.

Преди дни от Камарата на строителите поискаха оставките на Йончева и още трима депутати от левицата заради това, че уронват престижа на бранша. Причината е, че поискаха иска международна експертиза на асфалта на 4 магистрали. 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък каза преди дни, че Йончева разполага с разобличителна "бомба" в строителството и затова е атакувана от прокуратурата.

"Искаме разрешение от АПИ да бъдат взети ядки, проби от четирите магистрали - "Марица", "Хемус", "Струма", "Тракия". Вижте "Марица", която е открита скоро, че има пропаднали участъци", каза още Йончева и показа документ с изследване на "Тракия", между Стара и Нова Загора, че там е сложена пепелина.

"Държавният департамент на САЩ казва, че корупцията е ендемична в България, тя е главно от обществени поръчки за магистрали. 40 % от парите от обществени поръчки се връщат към властта. Специалистите ни са поставени в условия да правят каквото им се казва", каза още депутатката.

Тя коментира и избора на нов вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов:

"В парламента не бяха дадени никакви аргументи защо Марияна Николова е предложена за вицепремиер в правителството. Смути ни и, че премиерът Бойко Борисов отсъстваше от пленарната зала. Редно е да е там в една демократична държава, може би е нормално при един автократичен режим".

"Поклон за всички майки, излезли по улиците, но вече излизат бащите и синовете. Те излизат заради арогантността на цялото правителство, което говори колко добре е България, а хората мизерстват", каза Йончева по повод протестите, довели до оставката на Симеонов.

По думите й икономическият растеж е не от икономика, а от това, че работещи в чужбина българи изпращат пари в страната.

"Преките чужди инвестиции са паднали повече от 10 пъти. Междувременно се увеличават данъците", заяви Елена Йончева.