„Искам да кажа на всички кърджалийци да не си купуват огледало, защото правим паралел с Водното огледало, което струваше 80 милиона лева на българските граждани”, каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в отговор на яростните критики на опозицията.

Изказване на лидера на РЗС Яне Янев беше повод за скандала. Янев заяви от трибуната на Народното събрание към опозицията: „На Цветан Цветанов трябва приживе да му направите паметник, защото той, ако искаше да мъсти политически, трябваше вашите министри от Масларова до Гагаузов и Емел Етем да бъдат в следствените арести и да се види, че в България има справедливост”.
„Този вот за пореден път доказва, че БСП, ДПС и „Атака” са абсолютно фалирали в политическия смисъл на думата партии и единственото, което ги държи, са олигарсите, които направиха така, че нищо да не се случва в България”, каза Яне Янев, цитиран от "Фокус".

Той попита дали тези формации са алтернативата на България. Откъде се разписа под искането за вота Ахмед Доган, попита още Янев и обобщи, че именно Сокола ги командва – „от джетовете по морето, дирижира дневния им ред”.

На изборите догодина лидерът на РЗС смята, че БСП ще бъде едва на 4-процентния праг.

Димчо Михалевски от ПГ на Коалиция за България заяви, че когато се правят предложения за паметник на министър, трябва да се каже къде да е той.

По-рано лидерът на "Атака" Волен Сидеров също предизвика скандал.
Вие по престъпен начин ограбихте "Атака", каза Сидеров, обръщайки се към Цветанов, и обвини мнозинството, че и в момента се опитват да накарат членове на ПГ на "Атака" да я напуснат.
Този тибетски як, както го нарича вашият най-нов нежен партньор (не става ясно кой е той - б.р.), г-н Цветанов, в едно интервю, го няма тук, когато се гласува вот на недоверие към неговото правителство, възмути се лидерът на "Атака", цитиран от bTV.

Вашата нова болонка, заяви още той, без да уточнява, през 10 минути обработва един наш народен представител, за да го изкара от групата, предаде News.bg.

Той се възмути от декларираната принадлежност към ГЕРБ на някои бивши депутати от "Атака" и заяви, че това е търговия с влияние от страна на мнозинството.
Затова Сидеров се закани, че ще поиска от главния прокурор предварителна проверка срещу Цветан Цветанов и Бойко Борисов за търговия с влияние. Сидеров заяви, че не го интересува доклада на ЕК, защото не искал да бъде бяла мишка, наблюдавана от "някакъв си Барозу".

Вие сте тези, които са васалите, обърна се отново Сидеров към мнозинството. Дори не ви позволиха да разследвате атентата в Бургас, а дойдоха израелските ви господари, продължи лидерът на "Атака".

Независимият депутат Валентин Иванов предложи на следващия вот на недоверие да поканят медицински екипи, най-вече от Четвърти километър. Притеснен съм за преждеговорещите, каза Иванов.

Гласуването по вота на недоверие ще е в четвъртък от 9 часа. Това ще бъде точка първа, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева и обяви край на дебатите.