Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" откри националната си предизборна кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори в пловдивския арт квартал Капана - на сцената на Ядрото.

Знаково е, че откриваме националната си кампания именно в Пловдив, където преди 136 г. българите извършиха подвиг, без които България нямаше да бъде същата и нищо нямаше да е същото. Тогава нашите предци се изправиха срещу велики сили, империи, заплахи. Изправиха срещу страха, срещу опасността от предстояща война и никой от тях не се огъна и извършиха много мечтаното обединение, каза председателят на коалицията Мая Манолова.

По думите й така се държат хора, които имат справедлива кауза, и които стоят безкомпромисно и гордо в името на благоденствието на своите сънародници.

Управлението на Борисов доведе до едно корумпирано правителство в цели три издания, когато милиарди потънаха за некачествена работа с опасни резултати. Дошло е време да се изправим и да кажем стига. Време е да се изправим, защото ни чака много работа. Да продължим това, което започнахме в 45-тото Народно събрание. Да осветим всеки ъгъл и всяко чекмедже. Истината да лъсне и тогава много хора ще имат среща с прокуратурата. Да не се заблуждаваме, не можем да продължим напред и да променим България, ако не изгоним окончателно мутрите от властта, заключи Мая Манолова.

Отново сме се събрали, за да водим битка за свода, правосъдие, демокрация, за върховенство на закона. Тия простички неща, за които мечтаем цели 32 години, каза на откриването на кампанията Николай Хаджигенов, водач на листите в Пловдив и София.

Той поясни, че за краткия живот на 45 Народно събрание успяхме да покажем, че парламентът може да е жив и от него може да има смисъл. Той може да работи, и нещо нечувано у нас, че може да разкрива престъпления, каза още Хаджигенов.

От Пловдив започнахме с нашия план за България и ни провървя, затова решихме да започнем кампанията си от Пловдив, каза втората в листата за Пловдив Мария Капон. От тук са излезли много министър-председатели, президенти, министри, но и едни от най-добрите художници и най-добрите ни учени и таланти. Пловдив е град, който умее да създава, да ражда. Пловдив е цветен, Пловдив е различен, но е такъв каквато е и нашата коалиция, Защото ние сме искрени, истински и честни. Освен да демонтираме властта ние трябва да ви покажем и какво можем да съградим, каза още Мария Капон.

Присъстваха още Арман Бабикян, Татяна Дончева, Димитър Делчев, Валентина Василева-Филаделфевс и останалите водачи на листи на коалицията в страната.