Братът на депутата от БСП Георги Стоилов - Илия Стоилов, е обявен за издирване, след като Съдебна полиция не го е открила в изпълнение на разпореждане на съда да го върне зад решетките, съобщи "24 часа".

Той беше арестуван след акция на ГДБОП и спецпрокуратурата през октомври миналата година в Русе. Повдигнати му бяха обвинения като член на група за рекет на длъжници и разпространение на наркотици, но на 29 август бе пуснат от Спецсъда срещу най-леката мярка за неотклонение - подписка.

Прокурор оспорва решението и на 11 септември трима апелативни съдии са отменили подписката и са разпоредили Илия Стоилов да бъде върнат в ареста. Решението е подписано с особено мнение от един тях, който смятал, че депутатският брат трябва да остане на свобода, но срещу парична гаранция. Самият той не е присъствал, защото заседанието е било закрито.

До арест обаче така и не се стигнало, тъй като не бил открит на адреса си в Русе.

По неофициална информация Стоилов е излязъл от България на 6 септември през ГКПП-Калотина с "Ауди" и оттам заминал за чешката столица Прага. Тръгнал с голяма сума пари. Според източниците преди време той си купил апартамент в Прага на името на друг човек.

След задържането на Илия Стоилов колегите на брат му от БСП отказаха да свалят доверието си от него, защото той ги уверил, че няма нищо общо с неговия бизнес.